OBVESTILA

tehar_15.2.18.jpg

Menjava poškodovanega cevovoda ob Teharski

16.02.2018
Ob Teharski cesti poteka menjava poškodovanega cevovoda. PVC-cevovod je premera 40 cm, zamenjal pa se bo odsek v dolžni 20 metrov. Nahaja se med železniško progo in Voglajno.
Vodni_vir_Medlog_9_Large-1.JPG

Obnova Vodarne Medlog še poteka

06.02.2018
Podtalnica v Medlogu še vedno ostaja nepogrešljiv vir pitne vode za celjsko vodooskrbo. Gre za zelo stanoviten vodni vir, ki ne kali niti ob intenzivnejših padavinah. Ker je bila Vodarna Medlog zgrajena davnega leta 1984, smo v letu 2016 na Vodovod-kanalizaciji začeli z njeno obnovo, ki še vedno poteka.
default.jpg

V pluženju in posipavanju sodelovalo kar 35 enot

12.12.2017
Zaradi velike količine mokrega snega, ki je zapadel minuli vikend, so bile aktivirane vse razpoložljive zmogljivosti zimske službe. Ker smo v Vodovod-kanalizaciji, kot izvajalcu gospodarske javne službe vzdrževanja javnih občinskih cest v Mestni občini Celje, prejeli iz nekaterih mestnih četrti in krajevnih skupnosti pritožbe, da zimska služba med vikendom ni dobro opravila svojega dela, smo pripravili pojasnila.
default.jpg

Kompetentna Vodovod-kanalizacija

26.10.2017
Strokovne kompetence omogočajo posamezniku, da uspešno izvaja delovne naloge in rešuje probleme na delovnem mestu. Tega se zavedamo tudi v Vodovod-kanalizaciji, zato smo pristopili v partnerstvo za izmenjavo strokovnih znanj in usposabljanja s področja vodarstva, imenovano KOCKVA.
Jurciceva_prva_foto_MOC_Large.jpg

Na Jurčičevi ulici bomo obnovili vodovod

11.10.2017
Na delu Jurčičeve ulice bomo obnovili okoli 160 metrov vodovoda. V teh dneh se izvajajo pripravljalna dela, ki zajemajo predvsem izvedbo začasnega napajanja objektov s pitno vodo. Ker gre za območje, kjer bi med izkopavanjem lahko našli arheološke ostanke, dela potekajo pod nadzorom celjske enote Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije. Izvajalec gradbenih del je podjetje Brahigradnje d.o.o.
Sejem_2017_3_Large.jpg

Vabljeni na 50. MOS

12.09.2017
Na največjem poslovno-sejemskem dogodku v Sloveniji in širši regiji sodeluje tudi Vodovod-kanalizacija. Na jubilejnem 50. MOS-u, ki bo trajal vse do nedelje, 17. septembra, nas lahko obiščete vsak dan med 9. in 19. uro.
IMG_20170610_164936_Large.jpg

Dobra uvrstitev na komunalnih igrah 2017

15.06.2017
Na 33. srečanju komunalnih delavcev, ki se je odvijalo 9. in 10. junija v Krškem, je Vodovod-kanalizacija v konkurenci 62 podjetij in 2600 udeležencev zasedla skupno 17. mesto, kar je zelo lep dosežek ob dejstvu, da naša družba sodi po velikosti med manjša komunalna podjetja.
default.jpg

Odpravljanje posledic petkovega neurja v Celju

08.06.2017
Po petkovem neurju 2. junija v Celju sta ekipi Vodovod-kanalizacije za vzdrževanje cest in za odvajanje odpadne vode intenzivno pristopili k odpravi posledic neurja od pometanja cest, gramoziranja, urejanja bankin do čiščenja naplavin.
Svetovni_dan_vode_22.3_5_Large.jpg

Neodgovorno ravnanje z odpadnimi vodami povzroča številne težave

22.03.2017
Svetovni dan voda je namenjen opozarjanju na pomen in vpliv vode na naša življenja ter izboljšanju našega odnosa do voda. Letošnji svetovni dan voda je posvečen odpadni vodi. Slovenska komunalna podjetja so tako po številnih mestih in krajih opozorila na problematiko odlaganja hrane in bioloških odpadkov v kanalizacijske odtoke in na številne negativne posledice, ki jih takšno vedenje prinaša za delovanje kanalizacijskih sistemov in okolje.
default.jpg

Seznam praznjenj greznic in malih komunalnih čistilnih naprav za 2017

06.03.2017
Objavljamo seznam predvidenih praznjenj greznic in MKČN po naseljih v letu 2017.
Vodomer_pocen_Large.jpg

"Preverite vodomere in hišne priključke!"

26.01.2017
Uporabnike pitne vode obveščamo, da je zaradi zelo nizkih temperatur v minulih tednih lahko prišlo do zamrznitve vodomerov in priključkov ter s tem do okvar na interni instalaciji. Zaradi tega opozarjamo uporabnike, da preverijo vodomere in vodovodne priključke, še posebej v objektih, ki niso stalno naseljeni, saj lahko v času napovedanih otoplitev in v primeru poškodb pride do nekontroliranega izliva vode.
default.jpg

POMAGAJTE NAM BITI BOLJŠI!

02.12.2016
Uporabljate vodo iz pipe? Stanujete ali delate v Celju, Vojniku, Štorah ali na Dobrni? Če ste odgovorili z da, potem lahko prispevate k temu, da bodo storitve oskrbe s pitno vodo ter odvajanja in čiščenja odpadne vode boljše za vas in za vse ostale uporabnike. Vabimo vas, da izpolnite anketo o zadovoljstvu in nam pomagate biti boljši. Hvala!
default.jpg

OB 20. OBLETNICI UREDILI ŠEST KROŽIŠČ

16.09.2016
Celjska javna podjetja Vodovod-kanalizacija, Simbio in Energetika Celje letos praznujemo 20-letnico delovanja. Rezultate 20 let prizadevanj za okolje in za zeleno Celjsko smo skupno predstavili na Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti, jubilej pa smo zaznamovali tudi tako, da smo skupaj za ureditev in zasaditev krožišč na zahodnem in vzhodnem avtocestnem priključku.
default.jpg

SKUPAJ ZA BOLJ ZELENO CELJSKO NA MOS-U 2016

11.09.2016
Vodovod-kanalizacija z javnima podjetjema Simbio in Energetika Celje letos praznuje 20 let samostojnega delovanja. V tem duhu se tudi skupaj predstavljamo na Mednarodnem sejmu obrti in podjetništva 2016 v hali L po sloganom Skupaj za bolj zeleno Celjsko.
dekova_4.5_3_large.jpg

Nepredvidena okvara na vodovodnem omrežju + FOTO

04.05.2016
Danes ponoči, nekaj minut po 1. uri, so senzorji zaznali padec pritiska v vodovodnem omrežju, zato je dežurna ekipa takoj odšla na teren, da bi ugotovila, zakaj je prišlo do padca pritiska in s tem do prekinitve oskrbe s pitno vode v Celju.
default.jpg

E-oblika računa

24.03.2016
Vsem uporabnikom, ki imate plačilo računa urejeno preko direktnih obremenitev, smo omogočili prejemanje računov za naše storitev v elektronski obliki.
default.jpg

VSAK OD NAS PORABI 5.000 LITROV VODE NA DAN

22.03.2016
Slovenska komunalna podjetja so danes ob Svetovnem dnevu voda prikazala, koliko litrov vode se skriva v živilih in dobrinah, ki jih uporabljamo vsak dan. Po podatkih mednarodne mreže Water Footprint Network vsak od nas porabi 5.000 litrov vode na dan, kar je enako velikosti manjšega bazena. Pri tem največ vode porabimo s potrošnjo živil in dobrin.
default.jpg

Seznam praznjenj greznic in malih komunalnih čistilnih naprav za 2016

03.02.2016
Vsako gospodinjstvo na območju, kjer ni javne kanalizacije in ta ni predvidena, mora enkrat v treh letih sprazniti greznico ali malo komunalno čistilno napravo (MKČN). Praznjenje je na območju, kjer opravlja javno službo celjsko javno podjetje Vodovod-kanalizacija, sistemsko urejeno tako, da vsakemu gospodinjstvu na območju brez javne kanalizacije pooblaščeni izvajalec (družba Simbio, d.o.o.) opravi navedeno storitev. Za informacijo o tem, kdaj predvidoma lahko pričakujete praznjenje, smo pripravili načrt predvidenih praznjenj po naseljih v letu 2016.
default.jpg

Anketa o zadovoljstvu uporabnikov storitev Vodovod-kanalizacije

29.10.2015
V Vodovod-kanalizaciji si nenehno prizadevamo izboljšati raven izvajanja naših storitev. Zato smo pripravili anketo, s pomočjo katere želimo proučiti zadovoljstvo uporabnikov s storitvami oskrbe s pitno vodo ter odvajanja in čiščenja odpadne vode. Na osnovi rezultatov ankete bomo izdelali predloge za izboljšave za učinkovito in kakovostno opravljanje naših dejavnosti. Vaši odgovori so za nas zelo pomembni, zato vas vljudno prosimo za nekaj minut vašega dragocenega časa. Za sodelovanje se vam najlepše zahvaljujemo!
default.jpg

Že uporabljate e-račun ali to načrtujete? Potem vam Vodovod-kanalizacija podarja darilo!

08.09.2015
Za vse, ki ste se v tekočem letu odločili za brezpapirno plačevanje storitev, smo v času Mednarodnega sejma obrti in podjetništva pripravili presenečenje. Če se boste oglasili na našem razstavnem prostoru, boste prejeli darilo – praktično brisačo.
Sejem_MOS_2015_2.jpg

Obiščite nas na sejmu MOS 2015 + FOTO!

07.09.2015
Vabljeni, da nas obiščete na MOS-u 2015 v hali L. Predstavili bomo ugodnosti za vse, ki se boste v času sejma od 8. do 13. septembra 2015 odločili za brezpapirno prejemanje položnic – e-račun. Svetovali vam bomo tudi, kako varčevati s pitno vodo in kako si ustrezno urediti odvajanje odpadnih vod.
default.jpg

Kaj morate vedeti o malih komunalnih čistilnih napravah?

14.05.2015
V Vodovod-kanalizaciji, ki opravlja javno službo oskrbe s pitno vodo ter odvajanje in čiščenje odpadnih voda v občinah Celje, Vojnik, Štore in Dobrna, smo pripravili brošuro z odgovori na vsa pogosta vprašanja in dileme v zvezi z malimi komunalnimi čistilnimi napravami (MKČN).
default.jpg

Deratizacija ob kanalizacijskem omrežju v Mestni občini Celje

08.05.2015
V začetku prihodnjega tedna (med 11. 5. in 13. 5. 2015) se bo v Mestni občini Celje izvajala deratizacija. Nastavljanje vab za podgane, miši in druge glodavce bo potekalo ob kanalizacijskem omrežju in nekaterih zabojnikih za odpadke. Nastavljenih bo več kot 3000 vab.
default.jpg

Letno poročilo o oskrbi s pitno vodo ter odvajanju in čiščenju odpadne vode v letu 2014

26.03.2015
Tudi v letu 2014 so rezultati laboratorijskih preiskav pitne vode zelo spodbudni in dokazujejo, da je za pitno vodo v vodovodnih sistemih, s katerimi upravlja naše javno podjetje Vodovod-kanalizacija, odlično poskrbljeno in da je kvaliteta vode v našem upravljanju visoko nad slovenskim povprečjem. Še posebej smo ponosni, da zdravje ljudi ni bilo niti v enem primeru ogroženo.
default.jpg

Za zeleno Celje - Vodovod-kanalizacija na 47. sejmu obrti in podjetništva

05.09.2014
Na letošnjem 47. mednarodnem sejmu obrti in podjetništva v Celju se pod sloganom Skupaj za zeleno Celje predstavljamo tri celjska javna podjetja: Simbio, Vodovod-kanalizacija in Energetika Celje. Na našem razstavnem prostoru smo med drugim v obliki infografik predstavili nekaj najbolj zanimivih primerjalnih podatkov o stanju okolja danes in leta 1994 ter s tem velik premik v ekološki ozaveščenosti, ki ga je Celje naredilo v zadnjih dveh desetletjih.

 URADNE URE

 • IZDAJA SOGLASIJ IN DOVOLJENJ:
  PON in SRE: 8.00–10.00 in 11.00–14.00
 • NOVI KOMUNALNI PRIKLJUČKI:
  PON–ČET: 8.00–10.00 in 11.00–14.00
  PET: 8.00–10.00 in 11.00–13.00
 • SPREMEMBE, REKLAMACIJE IN IZTERJAVA:
  PON in SRE: 8.00–10.00 in 11.00–14.00
  PET: 8.00–10.00 in 11.00–13.00

 KONTAKT

 • TELEFON: +386 (3) 42 50 300
  FAX: +386 (3) 42 50 310
  E-POŠTA: info@vo-ka-celje.si
 • DEŽURNA SLUŽBA
  +386 (3) 42 50 318
 • SPOROČANJE STANJA VODOMERA
  080 13 80
 • REKLAMACIJE
  +386 (3) 42 50 300

 PIŠITE NAM