Skok do osrednje vsebine

V pluženju in posipavanju sodelovalo kar 35 enot

12. 12. 2017
Zaradi velike količine mokrega snega, ki je zapadel minuli vikend, so bile aktivirane vse razpoložljive zmogljivosti zimske službe. Ker smo v Vodovod-kanalizaciji, kot izvajalcu gospodarske javne službe vzdrževanja javnih občinskih cest v Mestni občini Celje, prejeli iz nekaterih mestnih četrti in krajevnih skupnosti pritožbe, da zimska služba med vikendom ni dobro opravila svojega dela, smo pripravili pojasnila.

Prednost imajo glavne vpadnice in mestni križ

Po Pravilniku o rednem vzdrževanju javnih cest mora zimska služba prednostno očistiti vse ceste višjega prednostnega razreda, torej glavne vpadnice in mestni križ, ki so tudi bile očiščene pravočasno in v skladu z Izvedbenim programom zimske službe na občinskih javnih cestah v Mestni občini Celje. V delo so bile vključene vse razpoložljive zmogljivosti, kljub temu pa so se zaradi težkih pogojev dela, ki so jih povzročili intenzivno sneženje in težek oziroma moker sneg, pojavile določene težave.

Čiščenje pločnikov so ovirale polomljene veje, parkirana vozila …

Potem ko je bil skladni s pravilnikom in izvedbenim planom očiščen sneg z vozišč kategoriziranih cest, smo se lotili odstranjevanja snega, ki smo ga pred tem med pluženjem v celoti odrinili na pločnike. Zaradi izredno velike količine težkega snega le-tega nismo mogli v celoti odstraniti s pločnikov. Pri delu so nas ovirali parkirani avtomobili v ožjem mestnem jedru, polomljeno drevje, zdrsi ter okvare na strojih zimske službe. Stroji in oprema za pluženje so bili zaradi obremenjenosti na meji svoje zmogljivosti, delavci pa so med čiščenjem morali paziti tudi na to, da med odstranjevanjem izredno težkega snega niso povzročali dodatne škode na ograjah, živi meji, omaricah za elektriko, prometnih znakih in ostali cestni opremi.

Strojno in ročno čiščenje snega

Razmere so bile resnično izjemno težke, vendar smo kljub temu delo opravili korektno in zadovoljivo. V akciji pluženja in posipanja je sodelovalo 35 plužnih in posipnih enot, od tega 8 kamionov, 19 večjih traktorjev, 8 manjših traktorjev, rovokopač ter 20 delavcev, ki so ročno čistili sneg na dostopih do avtobusnih postajališč, na prehodih za pešce in ostalih dostopih do javnih objektov.

Prihodnjič več poudarka poti v šoli

Večjo pozornost smo zaradi prazničnih dogodkov namenili mestu. Zavedamo se, da varne šolske poti niso bile očiščene tako, kot so ljudje od nas pričakovali, zato zagotavljamo, da bomo v bodoče dali temu večji poudarek. Ker pa so pričakovanja občanov včasih vendarle prevelika, želimo posebej pojasniti, da imamo izjemno visoke standarde izvajanja zimske službe in to kljub temu, da pravila tega od nas ne zahtevajo. Tako visokih standardov nimajo niti v ostalih primerljivih evropskih državah.

Zagotavljamo, da bomo tudi v prihodnje po vseh svojih močeh poskušali doseči čimbolj očiščeno mesto s pripadajočo okolico. Kljub temu pa pozivamo občane, da v podobnih težkih vremenskih razmerah, kot so bila ta vikend, uporabljajo javni potniški promet ali druge oblike javnega prevoza.

 URADNE URE

 • IZDAJA PROJEKTNIH POGOJEV, MNENJ IN DOVOLJENJ
  PON in SRE: 8.00–10.00 in 11.00–14.00
 • NOVI KOMUNALNI PRIKLJUČKI:
  PON–ČET: 8.00–10.00 in 11.00–14.00
  PET: 8.00–10.00 in 11.00–13.00
 • SPREMEMBE, REKLAMACIJE IN IZTERJAVA:
  PON in SRE: 8.00–10.00 in 11.00–14.00
  PET: 8.00–10.00 in 11.00–13.00

 KONTAKT

 • TELEFON: +386 (3) 42 50 300
  FAX: +386 (3) 42 50 310
  E-POŠTA: info@vo-ka-celje.si
 • DEŽURNA SLUŽBA
  +386 (3) 42 50 300
 • SPOROČANJE STANJA VODOMERA
  080 13 80
 • REKLAMACIJE
  +386 (3) 42 50 300

 PIŠITE NAM

Facebook-logo.png
Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.